HVORFOR PLASTFLASKE?
Vi har valgt å bruke plastflasker og plastemballasje fordi det akkurat nå er det mest bærekraftige valget. Vi har pant på våre flasker. Panteordning for plastflasker i Norge er en godt innarbeidet ordning som er lett tilgjengelig for folk flest. Vi er opptatt av å underbygge løsninger som fungerer og som beviselig er bra for miljøet.

Panteordningen av drikkeflasker i Norge er en slik ordning.

Vi har også vurdert glass-flaske. Vi ser for oss at vår drikk skal være med på tur, i sekken på barneskolen og nytes av hele familien i aktive situasjoner. Glass har en utfordring med at det er skjørt og vil ikke tåle samme belastning. Det er heller ikke noen god panteordning på glassflasker, bortsett fra returordning i ulike kommuner som varierer fra kommune til kommune. Det er ikke lenger pant på glassflasker i dagligvarehandelen i Norge. 

Plastflasker og aluminiumsbokser er mer miljøvennlige, fordi de veier mindre og mindre energikrevende å resirkulere. Aluminium er dessverre ikke godt egnet for vårt produkt på grunn av produksjonsprosessen til fermentert drikke, og vi ønsker at det skal være skrukork på flasken.

Det er som du skjønner viktig for oss å velge rett emballasje. Vi er en næringsmiddelprodusent med høye krav til kvalitet og sikkerhet. Vi kan love deg at vi har bærekraft som et av våre viktigste kriterier for alt vi gjør.


Og for oss er plastflasker foreløpig det beste valget, forutsatt at forbruker håndterer den brukte emballasjen på en god måte!