FERMENTERT ISTEOM VÅRE ISTEER


For 2 år siden startet vi arbeidet for å lage en probiotisk iste og vi satte oss noen krav, isteen skulle være smakfull med et lavt innhold av sukker, den skulle inneholde de gode melkesyrebakteriene magen vår trenger og den skulle selvsagt være økologisk. 

Tidlig i arbeidet så vi at vi ville bruke Rooibos te til vår fermentering, dette fordi Rooibos te er en kraftig antioksidant (hele 50 ganger sterkere enn grønn te!), den har lavt innhold av garvestoffer og den oppfattes naturlig som søt. 

Alle smakstilsetninger i våre isteer er gjort med naturlige produkter. Den første smakskombinasjonen vi gjorde var sitron og ingefær - dette er nemlig en favoritt i familien Nordquist. Denne Rooibos teen er smakstilsatt med tørket ingefær og fersk økologisk sitron! 

Blåbær er noe vi har lang erfaring med som smakstilsetning til fermenterte produkter, Vita Biosa Blåbær har vært en stor hit i norsk og tysk helsekost i mange år. Ikke bare smaker blåbær fantastisk, men det er også en kilde til vitamin E, vitamin C, folat og kostfiber. 

Hylleblomst er også noe vi har mye erfaring med og som vi var ivrige med å bruke i en iste som skulle spisses mot et alkoholfritt alternativ til et godt måltid.